Volledig scherm
Strandgangers aan de Wassenaarse Slag ontvluchten de zandstorm die een traumahelikopter veroorzaakt die zwemmers in nood komt helpen. © Regio15

Drie zwemmers verdronken in zee bij Den Haag

DEN HAAG - Drie zwemmers die vanavond rond 18.30 uur in de problemen kwamen in zee voor de Haagse kust zijn verdronken. Een man verdronk bij het Zuiderstrand, twee anderen bij Wassenaarse Slag. De drie slachtoffers werden nog gereanimeerd toen ze uit het water waren gehaald, maar dat bleek tevergeefs. 

Op het Scheveningse strand ging het flink mis. Daar was een zwemmer te ver de zee in gegaan, waardoor die in de problemen kwam, vertelt een medewerker van strandtent La Cantina. ,,Het gebeurde hier recht voor het terras, iedereen heeft het gezien.” Kinderen zouden als eerste alarm hebben geslagen. Een traumahelikopter kwam nog ter plaatse, maar medische hulp kwam te laat, het slachtoffer overleed nog op het strand. Bij de bezoekers van La Cantina zat de schrik er goed in. ,,Bijna iedereen is direct naar huis gegaan.” Buurtbewoners vertellen dat de stroming altijd sterk is voor het Zuiderstrand.

Bij de Wassenaars Slag kwamen twee traumahelikopters ter plaatse om de reddingsbrigade bij te staan. Daar moesten twee mannen uit het water worden gered. De kustwacht kreeg de melding dat een zwemmer op het strand gereanimeerd werd en  nog een tweede drenkeling vermist werd. Daarop werden KNRM en reddingsbrigade gealarmeerd en een helikopter van de kustwacht kwam vanaf de Maasvlakte om mee te zoeken.  

Vanaf een van de reddingsboten kwam even later de melding dat ook de tweede persoon uit het water was gehaald. Ook die werd gereanimeerd. Voor beide mannen kwam de redding echter te laat. 

Nadat de zoekactie afgebroken was, kwam het bericht dat er nog een derde persoon vermist zou zijn. Dat bleek loos alarm. Voor de zekerheid is er nog verder gezocht of er meer drenkelingen waren, maar volgens de woordvoerder zijn die niet aangetroffen en is de zoekactie inmiddels beëindigd. 

Waardoor de zwemmers in de problemen kwamen, is niet bekend. Volgens de kustwacht was er geen sprake van plotselinge, bijzondere weersomstandigheden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.