Volledig scherm
© ANP

Drie doden op A59 bij Rosmalen zijn stelletje en vriendin uit Portugal

De drie mensen die zondagochtend zijn overleden na een ongeluk op de A59 bij Rosmalen, zijn een man en twee vrouwen. Ze komen alledrie uit Portugal en woonden in Nuland. De politie geeft vooralsnog weinig informatie vrij, omdat nog niet alle familieleden van de slachtoffers in Portugal zijn ingelicht. 

Het gaat om twintigers, een stelletje en een vriendin. Het stel woonde al zo'n twee jaar in Nuland, de vriendin was pas een maand in Nederland. Ze werkten hier via een uitzendbureau uit Waalwijk, bij een transportbedrijf in Eindhoven. 

De drie reden zondagochtend rond 05.45 uur over de A59 bij Rosmalen richting Nuland, toen hun auto van de weg raakte. De wagen belandde tegen een pilaar en vloog in brand. Van de auto, volgens de huisbaas van de drie een roodbruine Ford Fiësta, was na het blussen door de brandweer niets meer over. De drie inzittenden overleefden het ongeluk niet. 

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog altijd onduidelijk. Daarvoor worden onder meer getuigen gehoord. Rijkswaterstaat doet ook maandag nog onderzoek. Hoe dat onderzoek er precies uitziet, wil een woordvoerder niet zeggen. 

Identiteit

De politie heeft grote moeite met het vinden van de nabestaanden in Portugal. Ook moet sectie plaatsvinden om met honderd procent zekerheid te zeggen wie de slachtoffers zijn. Mede daarom maakt de politie nog verder niets bekend over de identiteit van de slachtoffers. 

Kijk hier naar de beelden van zondag:

 1. Nederlandse onderzoeker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaan

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.