Het appartementencomplex aan de Marten Luther Kinglaan in Diemen waar de vrouw en het baby’tje werden gevonden.
Volledig scherm
Het appartementencomplex aan de Marten Luther Kinglaan in Diemen waar de vrouw en het baby’tje werden gevonden. © Jakob Van Vliet

Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen

Drama DiemenHet Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was acht maanden zwanger van een jongetje, dat ook overleed bij het drama.

  1. Verdachte van dood moeder en baby in Diemen is net gestopte pensioendeskundige
    Update

    Verdachte van dood moeder en baby in Diemen is net gestopte pensioen­des­kun­di­ge

    De 48-jarige man die vastzit voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een vrouw en een pasgeboren baby in Diemen, is pensioendeskundige Dennis van E. De lichamen van de twee werden vrijdag gevonden in een woning aan de Martin Luther Kinglaan, zo maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. Van E. was sinds ongeveer twee jaar gestopt met werken ‘omdat hij genoeg had verdiend’, bevestigt zijn directe buurman. ,,Hij wilde een paar jaar niet werken.”