Volledig scherm
Lisa (25) kwam maandagnacht om het leven. © Privéfoto

Doodgestoken Lisa (25) werd mishandeld, maar ‘deed nooit aangifte’

De Vlaardingse Lisa (25) heeft nooit aangifte gedaan bij de politie, ondanks de klappen die Glenn A. haar gaf. Ze was bang voor haar uiteindelijke moordenaar, zeggen naaste vrienden. ,,Ik heb haar eens gezegd: ‘Meissie, hij wordt je dood’.”

Knettergek, doorgedraaid en psychotisch: zo omschrijven bekenden de maandagnacht gearresteerde A., de man die Lisa heeft doodgestoken. Ze stellen dat hij ‘kickt op pijn’ en ‘altijd’ een mes bij zich draagt. Hij houdt dan ook van steken, zeggen ze. Soms met een mes, dan weer met een schroevendraaier.

Een vriendin van Lisa: ,,Hij is gewoon een monster.” Een vriend van haar en een bekende van hem: ,,Volgens mij is hij geboren met een mes in zijn klauwen.”

Quote

Volgens mij is hij geboren met een mes in zijn klauwen

Jeugd-tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat zij meerdere geweldsdelicten nog in onderzoek heeft. Uit rechtbankverslagen blijkt dat A. vanaf zijn vijfde jaar in internaten zat en eerder is veroordeeld tot jeugd-tbs.

Buren verklaren met regelmaat de politie te hebben gebeld wanneer zij vermoedden dat Lisa door A. werd mishandeld.

Quote

Ik heb haar eens gezegd: meissie, hij wordt je dood

Een vriendin: ,,Tegen de tijd dat de politie kwam, was hij al gevlogen. Ze gaf dan wel toe dat hij het had gedaan, maar ging vervolgens niet naar het bureau om aangifte te doen. Hij had haar in de tang. Ik heb haar eens gezegd: ‘Meissie, hij wordt je dood’.” Tegelijkertijd stelt ze dat de ‘spanning’ haar mogelijk tot A. aantrok. Een vriend vertelt dat Lisa zich ook beschermd voelde door de verdachte. ,,Dan zei ze: ‘Als ik Glenn bel, kan iedereen maar beter uitkijken’.” Hij stelt dat Lisa hier, na een moeilijke jeugd, behoefte aan had.

De politie wil voorlopig nog niet ingaan op de verhalen over A. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement