Dode man gevonden in Eindhoven, politie sluit misdrijf niet uit

VideoBij garageboxen in een steegje achter de Tongelresestraat in Eindhoven is vanochtend een dode man gevonden. Wat er is gebeurd, is nog niet bekend, maar de politie sluit een misdrijf niet uit en laat weten dat de man onder verdachte omstandigheden is gevonden. 

Politie Oost-Brabant on Twitter

We doen op dit moment onderzoek op de Tongelresestraat in #Eindhoven. Daar werd door een buurtbewoner vanmorgen rond 7.15 uur een dode man aangetroffen tussen de garageboxen achter de woningen. Er is op dit moment nog veel onduidelijk, maar we kunnen een misdrijf niet uitsluiten.

De man had volgens de politie uiterlijke verwondingen aan het hoofd. Hij lag met zijn hoofd onder een van de geparkeerde auto’s tegenover de garageboxen. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Voor zover bekend gaat het niet om een bewoner van een van de woningen die aan de garageboxen grenzen.

De doodsoorzaak is niet duidelijk. Het lichaam is vanmorgen door een schouwarts onderzocht. Vanmiddag wordt volgens de politie een scan gedaan en morgen wordt sectie verricht voor verder onderzoek.

Vanochtend kwam de melding binnen bij de politie. Een buurtbewoner die het lichaam om kwart over zeven had aangetroffen, alarmeerde de hulpdiensten. Opgeroepen ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar zonder succes. De technische recherche voert een sporenonderzoek uit en onderzoekt of er bruikbare camerabeelden zijn. Ook wordt er een buurtonderzoek gedaan.

Volledig scherm
Het lichaam werd gevonden bij garageboxen achter de Tongelresestraat in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtoffers worden voorgelezen in Westerbork. Luister hier mee

    LIVE: 102.000 namen Holocaust-slachtof­fers worden voorgele­zen in Westerbork. Luister hier mee

    In herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe worden vanaf woensdag 22 januari om 17 uur zes dagen en vijf nachten lang de namen voorgelezen van de 102.000 Nederlanders die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord in of gedeporteerd naar Auschwitz, Sobibor, Theresiënstadt, Bergen Belsen en andere vernietigingskampen. Het voorlezen is op deze nieuwssite live te volgen en duurt tot 27 januari. Op die dag - 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz - wordt de holocaust internationaal herdacht.