Schiedam - drukte op het station
Volledig scherm
Schiedam - drukte op het station © DIJKSTRA, ROEL

Dode bij botsing tussen trein en auto, 200 passagiers geëvacueerd

In Schiedam is vanavond iemand om het leven gekomen door een botsing tussen een personentrein en een auto. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang gekomen.

Vermoedelijk gaat het om de bestuurder van de auto, maar een zegsvrouw kan dat niet bevestigen. Na de aanrijding vloog de auto in brand, die inmiddels is geblust. De hulpdiensten rukten massaal uit. De ravage op het spoor was enorm.

Het ongeluk gebeurde op het spoor in de buurt van de Kerkweg. Hoe het heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. De ruim 200 passagiers in de trein zijn opgevangen, zo meldt de Veiligheidsregio.

Het treinverkeer tussen Delft en Rotterdam Centraal is dinsdagochtend rond 04.30 uur weer op gang gekomen, nadat het een groot deel van de nacht plat heeft gelegen.

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’