Dit is de actiegroep We Gaan Ze Halen: een leeg vliegtuig en een kansloze missie

Achtergrond/videoAl jarenlang probeert een groep Amsterdamse actievoerders Nederland meer vluchtelingen vanuit Griekenland te laten opnemen. Deze week stuurden ze in een kansloze missie een leeg vliegtuig die kant op. Wat drijft We Gaan Ze Halen?

 1. Grieken over Nederlanders die 189 vluchtelingen op wilden halen: 'We dachten dat het een grap was’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Grieken over Nederlan­ders die 189 vluchtelin­gen op wilden halen: 'We dachten dat het een grap was’

  De Griekse autoriteiten zijn niet te spreken over de Nederlandse actiegroep We Gaan Ze Halen, die vanochtend met een vliegtuig vertrok naar Lesbos om 189 vluchtelingen op te halen en mee naar Nederland te nemen. ,,Het kamp op Lesbos is geen bazaar waar iedereen naar believen mensen kan komen ophalen", stelt Manos Logothetis, secretaris-generaal op het ministerie van migratie, in gesprek met deze site.
 2. Frustratie bij actievoerders Lesbos: onbegrepen door Griekse overheid

  Frustratie bij actievoer­ders Lesbos: onbegrepen door Griekse overheid

  Activisten van de groep We Gaan Ze Halen voelen zich onbegrepen door de Griekse autoriteiten. Manos Logothetis, secretaris-generaal op het ministerie van migratie, reageerde gisteren op deze site dat het kamp ‘geen bazaar was om mensen op te halen’, wat tot grote frustratie leidt bij de Nederlandse actiegroep. ,,Dit slaat natuurlijk nergens op”, reageert Johannes van den Akker, secretaris van Stichting We Gaan Ze Halen.
 1. Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisquarantaine
  Play

  Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisqua­ran­tai­ne

 2. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?