Derde avond vol rellen: dit is er aan de hand in 'witte enclave' Duindorp

UpdateOpnieuw was het maandagavond erg onrustig in Duindorp, voormalig vissersdorp aan de Haagse kust. Uit woede over het schrappen van de vreugdevuren ging de jeugd voor de derde avond op rij de straat op om te rellen. De politie was massaal aanwezig en blokkeerde toegangswegen naar de wijk. Twaalf relschoppers werden opgepakt. ,,Dit mogen we niet tolereren.’’

Voor de derde avond op rij is het raak: tientallen jongeren trekken, soms gemaskerd, door de straten. Er wordt brand gesticht, onder meer bij een leegstaande kerk, ook is er zwaar vuurwerk naar de ME gegooid. Een auto rijdt in op agenten. De politie heeft toegangswegen naar Duindorp geblokkeerd, tot dusver zijn twaalf mensen gearresteerd (in de leeftijd van 15 tot en met 58 jaar). Verslaggevers ter plekke wordt het werken praktisch onmogelijk gemaakt door de ‘grimmige en bedreigende’ sfeer. 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.