De auto stond geparkeerd tussen twee flatgebouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto stond geparkeerd tussen twee flatgebouwen. © News United | Dennis Bakker

Derde autobrand bij hetzelfde Enschedese gezin: ‘Geen idee wie hier achter zit’

Voor de derde keer is een auto van hetzelfde gezin in het Hogeland in Enschede in brand gestoken. ,,Ik snap dat de buurt hier angstig van wordt. Dat geldt ook voor ons. Ik heb geen idee wie hier achter zit’’, reageert de heer des huizes.

Eerder gingen auto’s van zijn partner en van hemzelf in vlammen op. De BMW die in de nacht van zondag op maandag volledig uitbrandde, was van zijn schoonvader. ,,Die had mijn vriendin eerder gebruikt en bij ons voor de flat gezet. Mijn eigen auto stond een eindje verderop omdat er op de parkeerplaats geen plek meer was’’, zegt de gedupeerde bewoner van de J.J. van Deinselaan, die anoniem wel wil ingaan op de derde autobrand voor zijn flatwoning.

  1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

    Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

    De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.