Denker des Vaderlands Daan Roovers.
Volledig scherm
PREMIUM
Denker des Vaderlands Daan Roovers. © Pim Ras

Denker des Vaderlands: ‘Mark Rutte mag echt tevreden zijn’

InterviewDoor de coronacrisis is in Nederland weinig meer zoals het was. Voor de bevolking is dat ingrijpend, ziet ook filosofe en Denker des Vaderlands Daan Roovers. ,,Mijn conclusie? We kunnen veel meer dan we dachten.”

Ook bij de Denker des Vaderlands thuis in Amsterdam is het een rommeltje, bekent Daan Roovers. ,,Ik werd vanochtend wakker en ik wist niet meer of het maandag, dinsdag, woensdag of donderdag was. Normaal zou ik nu in de trein zitten, op weg naar een voordracht in Dalfsen of zo, ik noem maar wat. Nu staat alles stil, mijn agenda is in één klap leeg. Heel gek, maar ergens was het ook wel een opluchting.”

  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, geboortedorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’,

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’,

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.