Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

De weg naar een snelle oplossing is geen verdeeldheid

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Een beetje columnist geniet van politiek spektakel in de Tweede Kamer.

Vooral als er harde noten worden gekraakt, met verwijten over en weer, zodat we thuis allemaal kunnen zien welke bestuurders op hun bek gaan, bijvoorbeeld omdat ze totaal niet op de hoogte zijn van de materie waarover ze meepraten.

Een dergelijk spel werd tijdens het coronadebat gespeeld: een aantal politici deed zich voor als amateur-viroloog en trok de ideeën van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in twijfel.

Het gaf me een naar gevoel.

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”
  2. LIVE | RIVM meldt 93 nieuwe doden, inspectie vraagt ziekenhuizen: ‘Schaal op en werk mee’

    LIVE | RIVM meldt 93 nieuwe doden, inspectie vraagt ziekenhui­zen: ‘Schaal op en werk mee’

    Wereldwijd zijn meer dan 600.000 besmettingen vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Ruim 28.000 patiënten overleden aan de gevolgen van het virus. In Nederland is het dodental de afgelopen 24 uur met 93 mensen opgelopen. Het aantal besmettingen in ons land is met 1159 toegenomen. Het aantal herstelde patiënten staat wereldwijd op bijna 133.000. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.