Volledig scherm
De Ochtend Show to go van dinsdag 17 september © AD

De Ochtend Show to go met extra uitzendingen over Prinsjesdag

De Ochtend Show to go staat morgen volledig in het teken van Prinsjesdag. In de ochtend zijn er reguliere uitzendingen en om 12.00 en 13.45 uur (na de troonrede) zijn er extra uitzendingen live in de app en op de website. Presentator in de studio is Hila Noorzai. Manuel Venderbos is live op locatie in Den Haag.

Bij de ochtenduitzendingen is koningshuisverslaggever Jeroen Schmale te gast. Hij blikt vooruit op Prinsjesdag 2019. Hoe bereidt de cavalerie zich voor, welke route rijdt de gouden koets en waarom duurt de restauratie daarvan eigenlijk zo lang? Natuurlijk blikken we ook vooruit op de hoedjes en outfits van de politici. Ook vertelt hij waarom de prinsesjes op Prinsjesdag nergens te bekennen zijn.

In Den Haag zijn de hele ochtend verslaggevers aanwezig. Zij blikken vooruit op de troonrede, spreken met de echte oranjefans en presentator Manuel Venderbos onderzoekt hoe Prinsjesdag leeft in de stad en wat de verschillen zijn tussen vroeger en nu.

In de extra uitzendingen voor en na de troonrede zijn modeontwerper Janice, klimaatactivist Jens Bosman en gespecialiseerd verpleegkundige Hanna Bonnes te gast. Wat valt hen op aan de troonrede en zijn ze er eigenlijk wel gerust op? Modeontwerper Janice neemt de outfits en hoedjes van de politici door: wie scoort er pluspunten en wie begaat een flater? Ook is de balkonscène live te zien en leggen onze verslaggevers uit welke punten uit de troonrede het opvallendst zijn.

De Ochtend Show to go is elke werkdag vanaf 07.30 uur te zien in onze app en op onze website.

Volg De Ochtend Show to go ook op InstagramTwitter en Facebook en bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show.

Als je liever luistert naar de podcast, ga dan naar Spotify of iTunes.