Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong © Joost Hoving

De Nederlandse vrouw doet het slecht als het om financiële onafhankelijkheid gaat

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

We zijn nog geen centimeter opgeschoten. Uit een onderzoek van bureau McKinsey blijkt dat in tien jaar tijd de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt niet is verbeterd. En vergeleken bij andere Europese landen doen we het slecht als het gaat om financiële onafhankelijkheid van de vrouw. Gemiddeld werken Nederlandse vrouwen 27 uur per week. Als ze daar vier uur aan vast zouden plakken, zouden ze al op het Europese gemiddelde zitten. Als de vrouwen die nu nog twintig uur per week werken, dat zouden upgraden naar 25 uur, zou dat voor 230.000 vrouwen betekenen dat ze financieel onafhankelijk zouden zijn.

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.