Volledig scherm
PREMIUM
Praktijktest. Het klapstoelentestpanel gaat grondig te werk en laat niets aan het toeval over. © Jean-Pierre Jans

De klapstoelentest: luieren zonder je rug te ruïneren

Voor jou getestEen klapstoel moet lekker zitten, soepeltjes - maar niet te gretig - klappen en makkelijk met één hand te tillen zijn, vindt het klapstoelentestpanel.

Als doorgewinterde vissers zitten Bart Warmerdam en Henri Oostendorp al decennia langs de waterkant. Hoe vaak hebben ze hun stoelen inmiddels in het gras gezet? ,,Op onze leeftijd moet je dat niet meer willen uitrekenen”, glundert de 73-jarige Warmerdam.

Het tweetal heeft al vissende niet alleen de favoriete stekjes van de stekelbaars, snoek en spiering leren herkennen, maar is ook expert geworden in het kiezen van een goede klapstoel. Ze tuurden al naar hun dobbers toen klapstoelen nog standaard werden uitgerust met springveren; een begrip dat je gerust letterlijk mocht nemen als ze hen bij te zware belasting, druistige bewegingen of karige kwaliteit weer eens om de oren vlogen.

  1. Twee jongens (6 en 9) komen om bij woningbrand Brabant, vader en oma gewond na reddingspoging
    Video/update

    Twee jongens (6 en 9) komen om bij woning­brand Brabant, vader en oma gewond na reddingspo­ging

    Een logeerpartij in het Brabantse dorpje Strijbeek is uitgemond in een inferno: twee jongens van 6 en 9 jaar oud zijn om het leven gekomen bij de woningbrand. Een oma en een vader moesten per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat zij de kinderen probeerden te redden uit de brandende woning. De oma verloor een kleinzoon en de vader trachtte tevergeefs zijn zoon te redden.