Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

'De camera was Stans kindje. Toen hij doodging, had hij hem nog vast'

Tien jaar geleden maakte een bom een einde aan het leven van cameraman Stan Storimans. Morgen zendt RTL een documentaire uit over de cameraman, vandaag vertelt Stans vrouw Marjolein over het leven met en zonder Stan.

De clusterbom deed zijn werk op een plein in Gori, Georgië met dodelijke precisie. Het leven van Stan Storimans, de cameraman die zich had voorgenomen nooit meer een oorlog te verslaan, was in één klap over. In Nederland sloeg het projectiel nog een gat: in zijn gezin.

 1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
  PREMIUM

  Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

  Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.
 2. Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

  Jan Terlouw: onder Kok lieten we te snel en te veel aan de markt over

  ‘Een degelijke premier’ en ‘integere politicus’ noemt schrijver en oud-politicus voor D66 Jan Terlouw (86) de zaterdag overleden oud-premier Wim Kok (PvdA). Terlouw, voormalig vice-premier en minister van Economische Zaken (kabinet Van Agt) en van 1991 tot 1996 commissaris van de Koningin in Gelderland, had de laatste jaren geen contact meer met Kok. Hij is verrast door het overlijden van het PvdA-boegbeeld, met wie hij regelmatig te maken heeft gehad. ,,Ik wist niet dat hij ziek was.”