Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De antizijwieltjesclub is net een soort moedermelkmaffia

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Hanneke hoort in het koffiehuis dat ze geen zijwieltjes voor haar dochter had moeten kopen, omdat die slecht zijn voor de evenwichtsbeheersing.

Ik sta bij ‘t Fietsenkeldertje in Nijmegen. Als 17-jarige woonde ik daar om de hoek in mijn eerste studentenkamer en kocht ik daar mijn eerste studentenfiets. In dik twintig jaar tijd kocht ik daar fietsen, liet ik banden plakken, spatborden repareren en, vlak voor we de stad uit verhuisden, de banden van de buggy plakken.

Nu sta ik er voor zijwieltjes. Trots reken ik af.

Eenmaal in het koffiehuis heb ik collega Alex aan de telefoon. ,,De dochter heeft zijwieltjes”, zeg ik. ,,Gisteren geboren - bij wijze van spreken dan - en nu al zijwieltjes! De tijd vliegt.’’

Na een tijdje hang ik op.

Dan klinkt eraan het tafeltje naast me een stem.

 1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.