Volledig scherm
PREMIUM
© arie kievit

Conciërge Jan Buizer deelt al 33 jaar te-laat-briefjes uit

Met alle maatschappelijke veranderingen lijkt de middelbare school de afgelopen decennia een compleet andere wereld te zijn geworden. Maar vraag het leraren en conciërges die al tientallen jaren op een school werken en ze zijn het erover eens: eigenlijk zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven. 

Natuurlijk, de leerlingen zitten hele pauzes append in de aula en lopen niet meer met XL rugzakken. ,,Die meiden komen hier aanlopen alsof ze uitgaan; mooi opgemaakt, mooie tasjes erbij, mooie kleren. Prachtig,'' beschrijft conciërge Jan Buizer (54, al 33 jaar werkzaam op het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland). En ja, ze hebben meer problemen: het aantal kinderen met vier ouders is vele malen groter dan decennia geleden. 

Maar tegelijkertijd is er op de middelbare school van nu weinig veranderd. Al dertig jaar ziet hij elke ochtend weer hetzelfde ritueel. In hele drommen komen de leerlingen 's ochtends op school aan voor het eerste lesuur, de meeste op de fiets. De zoemer schalt door het gebouw als de lessen beginnen en eindigen. Vervolgens komt de kudde leerlingen in beweging om van lokaal te wisselen.

Verhaal gaat verder onder de afbeelding...

terugnaarschool

  1. Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    In populaire games zoals het voetbalspel FIFA zit een gokelement dat in strijd is met de gokwet. In België is speluitgever EA Sports per direct gestopt met het verkopen van die zogenaamde FIFA-punten, omdat het daarmee de wet overtreedt. In Nederland is de spelontwikkelaar ook in overtreding, maar kunnen kinderen met die punten in het spel nog wel voetbalspelers kopen, liefst zeldzame, dure spelers. Waarom kunnen kinderen in Nederland nog wel gokken?
  2. LIVE | Vlaggen halfstok, onderzoek gaat verder, ‘mijn collega moest rennen voor zijn leven’

    LIVE | Vlaggen halfstok, onderzoek gaat verder, ‘mijn collega moest rennen voor zijn leven’

    De dag na de schietpartij in een tram in Utrecht hangen de vlaggen halfstok in de Domstad en zijn er nog veel vragen na het dramatische incident. Wat was het motief van de vermoedelijke schutter Gökmen Tanis? Handelde hij alleen? Hoe gaat het met de gewonden? Tanis werd gisteren na een urenlange klopjacht aangehouden in dezelfde stad als waarin hij rondschoot in een tram. De politie hield nog twee verdachten aan. De betrokkenheid van deze personen wordt nog onderzocht. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.