De brandweer en politie zijn present bij een zendmast na een brandstichting in het Brabantse Nuenen. Ook al is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor een link tussen 5g en corona, toch zijn er complotdenkers die dat vermoeden.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer en politie zijn present bij een zendmast na een brandstichting in het Brabantse Nuenen. Ook al is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor een link tussen 5g en corona, toch zijn er complotdenkers die dat vermoeden. © Fotopersburo Bert Jansen / Sem van Rijssel

Complotdenkers slaan toe: ‘Er is een link tussen 5G en corona’

Een groeiend aantal mensen gelooft dat er een link is tussen het snelle 5G-internet en corona. Ook al is daar geen enkel bewijs voor. Deze week zijn al zeven zendmasten in brand gestoken. Waar komt dit vandaan, en waarom geloven deze mensen dit?

De 49-jarige Deva Daniël Luysterburg uit het Drentse Hoogeveen is één van de mensen die denkt dat corona door het nieuwe snelle mobiele 5G-internet zou kunnen komen. ,,Omdat 5G iets nieuws is, kan het best dat het ook nieuwe ziektes veroorzaakt. Ik heb ook filmpjes gezien op internet, waarin iemand dat beweert. Daarop zie je mensen dood op straat liggen in het Chinese Wuhan. Dat komt volgens mij niet door dat virus. Als je ineens wordt blootgesteld aan een elektromagnetisch veld, kan het best zijn dat je daar dood aan gaat. Ik ben zelf hoog sensitief en ik voel het virus hangen in winkels. Ik voel het als een elektromagnetisch veld, het hangt er gewoon.’’  Luysterburg is er naar eigen zeggen ook toe in staat om vernielingen aan te richten bij een zendmast.

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).