Volledig scherm
© ANP

Code geel: warme dag met onweer en stevige windstoten

Het wordt vandaag, vooral in het oosten van het land, 's zomers warm. Die warmte gaat echter gepaard met enkele pittige onweersbuien, met mogelijk hagel en windstoten. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

Vooral aan de kust waait een krachtige tot vrij krachtige wind. Het wordt 22 tot 24 graden in het westen en noorden, maar 25 tot lokaal 28 graden in het oosten en zuidoosten afhankelijk van hoe vaak de zon achter de wolken vandaan komt, melden de weersdeskundigen van Weerplaza.

Het onweer gaat gepaard met stevige windstoten met snelheden tot 75 kilometer per uur. In het oostelijk deel van het land kunnen ook hagelstenen vallen. Aan het einde van de middag trekken de buien oostwaarts weg. De waarschuwing blijft in het merendeel van het land echter tot 21.00 uur van kracht.

Ook gedurende de nacht kan er nog een spetter regen vallen. Het blijft tot diep in de nacht bewolkt. De temperatuur zakt richting de 15 graden. Zondag blijft het naar verwachting grotendeels droog en wordt het, met 21 tot 26 graden, vrij zonnig. Na het weekend gaat het weer de tropische kant op.

  1. Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

    Zaak terreurver­dach­ten, onvrede over Eredivisie­tij­den en beste bartender in De Ochtend Show to go

    In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.