Volledig scherm
PREMIUM
Conducteur Jeroen Huisken met naast hem coach Pauline Bron, manager gastvrijheid bij NS © Erik van 't Woud

Coach Pauline is de reden dat we steeds gelukkiger worden van de NS

Voor het vierde jaar op rij oordelen reizigers positiever over hun treinreis, maakt NS vanmorgen bekend. Voorname factor in het succes zijn de 2800 conducteurs, aldus de spoorwegen. Een speciale coach traint hen sinds kort voor een nieuwe rol: service verlenen.

Station Breukelen, woensdagavond rond zessen. Hoofdconducteur Jeroen Huisken (36) staat in de deuropening van de sprinter richtig Utrecht, fluitje in de mond.  Als het fluitsignaal klinkt, doemt een rennende studente uit de duisternis op, een tupperwarebakje in haar hand. Huiskens besluit het meisje binnen te laten. ,,Dank u wel!” zegt ze. ,,Graag gedaan, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om je te laten staan.’’

  1. Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’
    PREMIUM

    Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksver­bod wordt één grote ramp’

    Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”