Volledig scherm
Interieur van het Justitieel Complex Zaanstad. © ANP

Cipier zwaargewond na aanval in gevangenis Zaanstad

Een cipier van het Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) is aangevallen door een gedetineerde en daarbij ernstig gewond geraakt. Dat bevestigt een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving door de NOS.

De aanval was dinsdag al. ,,De gedetineerde viel de cipier uit het niets aan, zonder enige aanleiding’’, aldus de Justitie-woordvoerster. De gevangenbewaarder viel volgens haar van de trap en belandde in het ziekenhuis. 

Tegen de gedetineerde is aangifte gedaan. De man is in een isoleercel gezet. Van zowel de verdachte als de cipier maakt het ministerie de identiteit niet bekend.

  1. Ook buitenlandse aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilruimte verbleef

    Ook buitenland­se aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilruim­te verbleef

    Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is er inmiddels volop aandacht voor de ontdekking van een gezin dat minstens negen jaar in een Drentse schuilruimte verbleef. De BBC, de Süddeutsche Zeitung en Kronen Zeitung besteden onder andere aandacht aan de ‘uitzonderlijke situatie', zoals burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het nieuws vanmiddag omschreef tijdens een persconferentie.