Een van de ruimtes in de ‘cyberbunker’ waarin de Nederlandse ict’er Herman Johan X. en zijn team werkten. Hij zou ook de app Exclu hebben ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de ruimtes in de ‘cyberbunker’ waarin de Nederlandse ict’er Herman Johan X. en zijn team werkten. Hij zou ook de app Exclu hebben ontwikkeld. © Landeskriminalamt Rheinland-Pfalz

Chat-app voor criminelen zag het licht in cyberbunker van Nederlandse excentriekeling, die ooit in Kloetinge begon

Het onderzoek naar de criminele telefoonapp Exclu, die vorige week leidde tot een golf van aanhoudingen, begon in Duitsland. Om precies te zijn: bij een ondergrondse Navo-bunker, een excentrieke Nederlander en een Ierse drugsbaas genaamd The Penguin.

 1. Bedorven vlees, illegale puppyfabriek en aanranding: Jan P. heeft ‘overal schijt aan’
  PREMIUM
  'horrorfokker'

  Bedorven vlees, illegale puppyfa­briek en aanranding: Jan P. heeft ‘overal schijt aan’

  Jan P. stond al bekend als de horrorfokker, vanwege de ‘illegale puppyfabriek’ met zeker vijfhonderd honden die hij op zijn terrein had. P. is eerder ook veroordeeld voor aanranding en witwassen, en heeft daarnaast nog altijd een illegale handel in bedorven vlees, terwijl niemand ingrijpt. Dat blijkt uit onderzoek van deze site. ,,Hij heeft overal schijt aan en komt er ook nog mee weg.”
  Eersel
 2. ‘Y.M.P’ ontdekte passie in de gevangenis en is nu succesvol kunstenaar
  PREMIUM

  ‘Y.M.P’ ontdekte passie in de gevangenis en is nu succesvol kunstenaar

  De 34-jarige Mich Simon (bekend onder de naam Y.M.P.) kwam tien jaar geleden vrij uit de gevangenis, na een verleden te hebben gehad in de criminaliteit. Inmiddels heeft Y.M.P de afgelopen jaren enorm in zichzelf geïnvesteerd en is hij zijn dromen achterna gegaan. Dit heeft geleid tot een groot succes. In een LinkedIn-bericht deelde hij zijn verhaal. ,,Als ik mijn periode in de gevangenis niet meegemaakt zou hebben, zou ik niet staan waar ik nu sta.”