Busje dodelijke aanrijding duikt op in Heerlen en blijkt witte Opel

videoHet busje waarmee de dodelijke aanrijding bij het Pinkpop-terrein is veroorzaakt, blijkt een witte Opel Combo te zijn. Het busje is teruggevonden in Heerlen. Het voertuig is afgesleept naar het politiebureau voor nader onderzoek. 

Volledig scherm
Het busje dat is gebruikt bij de dodelijke aanrijding op Pinkpop duikt op in Heerlen. © Videostill

Ooggetuigen spraken in eerste instantie van een Fiat Doblo. De Opel Combo lijkt zeer sterk op dat type Fiat. 

De bestuurder heeft de auto na de aanrijding in de wijk Heerlerheide in Heerlen achtergelaten en heeft zijn reis daarna voortgezet naar Amsterdam. De politie opende een grootschalige klopjacht naar de man. De man is inmiddels aangehouden in Amsterdam, nadat hij zichzelf meldde bij de politie. Het Openbaar Ministerie brengt hem nu over naar Limburg. 

Over het motief van de doodrijder, de 34-jarige Danny S., is nog niks bekend. ,,We willen hem eerst horen om duidelijkheid te krijgen over het motief'', vertelt Gertjan Bos. De bestuurder zit in beperking en mag alleen met zijn advocaat praten. 

Muziekliefhebber en vrijwilliger Gilles Boux de Casson (35) uit Heerlen kwam bij de aanrijding om het leven. Drie anderen liggen nog in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31611568540, of mail ons: oproep@ad.nl - ook voor het sturen van foto’s en video’s.

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.