Volledig scherm
De advertentie in deze krant. © ANP/Beeldbewerking AD

Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.

Volledig scherm
. © AD

,,Afgelopen maandag 18 maart was een dag van angst, woede en verdriet. Een dag die je nooit hoopt mee te maken’’, schrijft een geschokt college.

,,Wat een zonnige maandag beloofde te worden, eindigde in een zwarte dag waarop drie onschuldige mensen uit het leven werden weggerukt.‘’

,,Wij leven intens mee met de nabestaanden, vrienden en collega's van de dodelijke slachtoffers, die hun naasten nu moeten missen'', laat het dagelijks bestuur van Utrecht verder weten.

De Utrechtse Burgemeester Jan van Zanen liep vrijdag mee in de stille tocht voor de slachtoffers voor het schietincident van maandag. Aan de optocht deden 16.000 mensen mee.

Peter Heerschops schreef een emotionele column over het drama in Utrecht:

  1. Extra agenten de straat op wegens 112-storing

    Extra agenten de straat op wegens 112-sto­ring

    Veiligheidsregio’s in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112. ,,Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd”, meldt de nationale politie. De Landelijke Eenheid zegt: ,,Alles wat we aan blauw hebben, sturen we naar buiten, de straat op, zodat ze zichtbaar zijn en aangesproken kunnen worden. We hebben weleens een gedeeltelijke 112-storing gehad, maar dit is veel meer.”