Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Vermeulen bij de puppy's. © Theo Peeters

‘Broodfokkers’ dumpen negen zwaar verwaarloosde pups in velden bij Sint Agatha

Ze zaten woensdag nog een beetje angstig bij elkaar, negen jonge hondjes die een dag eerder waren gevonden op een pad door de velden bij Sint Agatha. In dierenopvang HoKaZo in Uden komen de beestjes weer op krachten.

Na een melding van een fietser waren Saskia Mundi en Rachel Zandvliet van de dierenambulance Land van Cuijk naar Sint Agatha (Noord-Brabant) gereden. Daar troffen ze de pups aan. ,,Hondjes in drie verschillende pup-leeftijden. Ze waren zwaar verwaarloosd. Dikke buiken van de wormen en ontzettend hongerig. Toen we ze te eten gaven, vielen ze elkaar zelfs aan in het gevecht om als eerste wat te krijgen”, vertelt Mundi. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.