Rotterdammer Jan Hoek (94 jaar) roept jongeren op hun rug recht te houden in coronatijd. Deze foto is eind vorig jaar gemaakt.
Volledig scherm
Rotterdammer Jan Hoek (94 jaar) roept jongeren op hun rug recht te houden in coronatijd. Deze foto is eind vorig jaar gemaakt. © Frank de Roo

Briefschrijver Jan Hoek (94): ‘Lieve mensen, doe nou toch 's effe kalm an’

Zijn lezersbrief werd in het weekend duizenden keren gedeeld op sociale media. De oproep van Jan Hoek (94) aan Nederlandse jongeren om in deze coronatijd de rug recht te houden en 1,5 meter afstand te bewaren, was velen uit het hart gegrepen. De Rotterdammer reageert nuchter op de reacties. ,,Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘doe nou toch ‘s effe kalm an.’’’

 1. Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya
  video

  Openbaar Ministerie eist negen jaar cel tegen afwezige vader van ontvoerde Insiya

  Shehzad Hemani, de vader van de nu 6-jarige Insiya die zijn dochter vier jaar geleden liet ontvoeren en naar India liet brengen, moet als het aan justitie ligt negen jaar de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag geëist. Zijn medeverdachte neef Imran S. moet vier jaar de cel in, eist het OM. Beiden mannen waren zoals verwacht niet bij de rechtszaak aanwezig en hadden zelfs geen advocaat naar de rechtbank in Amsterdam gestuurd. De mannen zitten voor zover bekend in India en worden bij verstek berecht. De rechter doet 12 oktober uitspraak.
 2. Leids coronavaccin lijkt te werken bij jongeren én ouderen: ‘Tot nu toe alleen maar goed nieuws’
  PREMIUM

  Leids coronavac­cin lijkt te werken bij jongeren én ouderen: ‘Tot nu toe alleen maar goed nieuws’

  Het coronavaccin dat door Janssen Vaccines in Leiden is ontwikkeld, wordt sinds deze week getest op 60.000 mensen in de VS, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. De resultaten lijken, ook bij mensen, ontzettend veelbelovend. Komt het ei van Columbus straks dan echt uit Nederland? We vragen het viroloog Hanneke Schuitemaker, die de ontwikkeling van het vaccin leidt. ,,Tot nu toe krijgen we alleen maar goed nieuws.”