Ria van den Berkmortel tijdens de fotoshoot voor het boek 'Goeikes, Helmonders in Beeld' in de kapel van Zusters van Liefde in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria van den Berkmortel tijdens de fotoshoot voor het boek 'Goeikes, Helmonders in Beeld' in de kapel van Zusters van Liefde in Tilburg. © Hans van den Berkmortel

Brabantse zuster (90) overwint corona: ‘Onze tante Ria is een held’

Het nieuwe coronavirus heeft de Zusters van Liefde, een katholieke congregatie in Tilburg, hard getroffen. De 90-jarige Helmondse non Ria van den Berkmortel werd besmet met Covid-19, maar is inmiddels herstellende. ,,Onze tante Ria is een held”, vindt neef Hans van den Berkmortel.

Zelf aan de telefoon komen lukt nog niet. ,,Ze zégt wel dat ze alles weer kan, maar de verpleging moet haar nog ondersteunen bij het lopen", vertelt haar broer Ben van den Berkmortel (79). ,,Ze is echt heel ziek geweest, haar spieren hebben een ontzettende opdonder gehad van het virus en ze heeft nog last van vermoeidheid.” Bovendien weet ze zich zelf weinig te herinneren van haar ziekbed op de verpleegafdeling van het klooster Zusters van Liefde in Tilburg. ,,Ze is in coma geweest en is bovendien erg vergeetachtig.”

  1. Politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.
  2. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.