Volledig scherm
PREMIUM
Foto's en schetsen van handgemaakte auto, gebaseerd op de Tesla S © Niels van Roy

Brabantse designer ontwerpt 'jachttesla' voor verzamelaar

Britse adel liet in minder haastige tijden voor jachtpartijen op hun landgoed hun Rolls Royce of Bentley verlengen. In deze ‘shooting brakes’ pasten hun vriendenclub in vol ornaat, de geweren en de honden. Het geschoten wild kon achterin op een bloedgootje uitlekken. Designer Niels van Roij gaf voor een Nederlandse verzamelaar een moderne draai aan deze traditie. Vanachter zijn tekentafel gaf hij zijn interpretatie aan een Tesla Model S.

Aan de complete transformatie ging een uiterst gedetailleerd proces vooraf. ,,We doen een persoonsanalyse”, vertelt Van Roij in een restaurant, niet ver van zijn studio in het Londense stadsdeel Greenwich. Bij Floris de Raadt, de vermogende opdrachtgever, ging de Brabander langs. ,,Hij woont in een eeuwenoud huis. Ruwe bakstenen. Een houten vloer. Een bijzondere tuin. Een collectie auto’s. Dat zegt heel veel over het karakter van iemand.”

  1. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
    PREMIUM

    Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

    Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.