Twee mannen aangehouden met getrokken wapens in Eindhoven

videoTwee mannen zijn vanmiddag door de politie aangehouden op de John F Kennedylaan in Eindhoven. De arrestaties zijn opvallend, gezien de dodelijke schietpartij van vanochtend in die stad. De politie hield ze met getrokken wapens aan. Er was ook Belgische politie aanwezig.

Volledig scherm
Man aangehouden met getrokken wapens in Eindhoven © Bert Jansen

Tijdens de spits kwam de politie met veel wagens op de verdachte auto af. Met getrokken pistolen liepen ze erop af, terwijl de deur van de auto openstond. De mannen gaven zich over en zijn meegenomen naar het politiebureau.

De politie kan nog niet zeggen of de aangehouden mannen betrokken zijn bij de schietpartij van vanochtend op de Beukenlaan, waarbij een 54-jarige man omkwam. Wel laat de politie weten dat het gaat om een lopend onderzoek.

Op dit moment is er aan beide kanten van de weg langzaam rijdend verkeer. De politie doet onderzoek. Er was ook Belgische politie aanwezig. Waarom is nog onduidelijk. 

Ooggetuige

Desley Mansvelders (25) uit Eindhoven reed achter de Belgische politiewagen op de A50, toen hij bij de oprit bij Veldhoven allemaal politiewagens in de berm zag staan wachten. ,,Links en rechts verschenen er meerdere politieauto’s op de rijbanen”, zag hij. Op de Kennedylaan aangekomen zag hij hoe de politie de verdachte auto stopte. Agenten pakten wapens uit hun kofferbak en gingen eropaf. De getuige van de aanhouding dacht dat het om een oefening ging, maar toen hij zag hoe de politie de verdachten aanhield wist hij dat het menens was. ,,De politie deed het zeer professioneel”, zo zegt hij tegen deze krant. 

Volledig scherm
Man aangehouden met getrokken wapens in Eindhoven © Chiel Timmermans

Politie Oost-Brabant on Twitter

Het slachtoffer van het schietincident aan de #Beukenlaan in Eindhoven is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het betreft een 54-jarige man uit Eindhoven. We zijn een groot onderzoek gestart. De technische recherche doet onderzoek op straat.