Volledig scherm
© videostill

Boerenprotest-special en Angela de Jong in De Ochtend Show to go

De boeren gaan morgen opnieuw demonstreren in Den Haag tegen het stikstofbeleid van het kabinet. We hebben het er onder andere over met verslaggever Lukas van der Storm tijdens een uitzending die volledig in het teken staat van het boerenprotest. Later in de ochtend is ook tv-columnist Angela de Jong te gast om de laatste ins en outs uit de televisiewereld door te nemen. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

Farmers Defence Force verwacht dat er morgen weer duizenden boeren met tractoren naar Den Haag komen om opnieuw actie te voeren tegen het stikstofbeleid. Verslaggever Maaike Kraaijeveld staat in Den Haag om ons bij te praten over de situatie daar. In Leiden kijken we hoe boer Wilbert van der Post morgenochtend zijn voertuig klaarmaakt voor de rit. Met zoveel tractoren op de weg is ook de kans op files weer extra groot. We bellen erover met Rijkswaterstaat. 

In de studio zijn verslaggever Lukas van der Storm en boerin Toos van Soest te gast over waarom de boeren nu alweer actievoeren en waarom niet alle boeren daaraan meedoen.

Victor Schildkamp en Angela de Jong praten ons daarna bij over het optreden van Imanuelle Grives bij Jinek. De actrice doet dinsdagavond voor het eerst haar verhaal op tv na haar veroordeling voor drugshandel. Met Angela de Jong hebben we het verder over de nieuwe seizoenen van de tv-programma’s: Floortje Terug Naar het Einde Van De Wereld en Boer Zoekt Vrouw

Daarnaast staat Yelle Tieleman bij de rechtbank op Schiphol waar morgen de inleidende zittingen plaatsvinden in het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. Tot slot spreken we met Hamed Amrino over het realiseren van de grootste moslimbegraafplaats van West-Europa in Nederland.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Opnieuw grote groep crossers in de fout met illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

    Opnieuw grote groep crossers in de fout met illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

    Opnieuw is een groep crossers betrapt bij een illegale wedstrijd op het braakliggende terrein bij station Lage Zwaluwe in Zevenbergschen Hoek. De 25 autocrossers zeiden vandaag tegen de politie dat ze niet wisten dat het niet mocht. Een dag ervoor kregen 75 crossers al een waarschuwing voor hetzelfde vergrijp, waarna ze een paar uur later opnieuw de fout ingingen en beboet werden voor samenscholing.