Politiewagens aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender, waar het drugslab werd aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiewagens aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender, waar het drugslab werd aangetroffen. © De Gelderlander

Boer Hans heeft spijt van het drugslab in zijn varkensschuur: ‘Ze sloegen me met een hamer’

,,Je hebt een leuk gezin”, zeggen twee onbekende mannen als ze eind januari vorig jaar zomaar het erf van Hans op komen gelopen. Ze tonen foto's van zijn twee puberdochters, fietsend op weg naar school. De mannen komen botweg meedelen dat ze de schuur op zijn boerderij in Vragender komen huren. ,,We willen toch geen ongelukken?”

 1. LIVE | 1265 nieuwe besmettingen en één sterfgeval, EU wil 700 miljoen vaccins doneren voor eind 2021
  coronavirus

  LIVE | 1265 nieuwe besmettin­gen en één sterfgeval, EU wil 700 miljoen vaccins doneren voor eind 2021

  Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 1265 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, en één nieuw sterfgeval. Dat is het laagste aantal sinds 13 september. En een paar duizend demonstranten liepen vandaag in Apeldoorn mee met de mars van Police for Freedom tegen de coronamaatregelen. Vanwege de drukte vroeg de gemeente Apeldoorn aan bezoekers om het centrum te mijden. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog. Het vorige liveblog tref je hier.
 2. Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelganger: 'Niet van bewust’

  Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelgan­ger: 'Niet van bewust’

  In de buurt van een begraafplaats in Groningen is gisteravond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jurgen Conings daar zou zijn gezien. De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. ,,Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”