Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Bioloog: Geen land dat de natuur slechter in stand houdt dan wij

Volgens bioloog Arnold van Vliet (45) ) is het dramatisch gesteld met de Nederlandse natuur.  ‘Mensen weten niet meer wat de natuur is’ En nog erger: we krijgen er de gevaarlijke tijgermug voor terug.

Bioloog Arnold van Vliet houdt ervan gewone mensen te betrekken bij zijn onderzoeken aan de Wageningen Universiteit. Hij vraagt ze bijvoorbeeld waarnemingen in te sturen van het eerste bloeiende sneeuwklokje of van de eerste citroenvlinder die door de tuin vliegt. Zo kan hij vaststellen dat door klimaatverandering het groeiseizoen steeds vroeger begint. Op zijn website Tekenradar.nl kunnen mensen tekenbeten melden. Zo kwam Van Vliet erachter dat een derde van alle tekenbeten wordt opgelopen in de eigen achtertuin, zelfs in hartje Utrecht of Arnhem. Al die waarnemingen van gewone mensen helpen Van Vliet bij zijn grotere doel: draagvlak voor natuur.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”