Volledig scherm
© ANP

Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in lift

Een 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.

De verklaringen van twee getuigen en afgeluisterde gesprekken die de verdachte tijdens zijn voorarrest voerde, vormden het bewijs. De man praatte onder meer met een undercoveragent. De rechtbank acht niet bewezen dat de schutter met voorbedachten rade handelde en veroordeelt hem voor doodslag en wapenbezit.

Waarschijnlijk ging het in de lift om een uit de hand gelopen beroving. De nu veroordeelde man en een andere verdachte waren al eerder in beeld in deze zaak, maar destijds was er te weinig bewijs. Toen in 2014 een nieuwe anonieme getuige zich meldde, werden de twee opnieuw aangehouden. De tweede verdachte is vrijdag vrijgesproken, omdat het Openbaar Ministerie niet heeft kunnen bewijzen dat hij zich in de lift bevond tijdens de fatale schietpartij.