Volledig scherm
© Thinkstock

Bezoekje aan gay chatroom loopt uit op ‘afdreiging’

De politie heeft een 30-jarige man uit Arnhem gearresteerd voor meerdere bedreigingen en diefstallen die zich uitstrekken over een periode van enkele maanden. Rode draad is Bullchat, een chatroom voor homoseksuelen. Via die site werden afspraken gemaakt, waarna de slachtoffers werden bestolen.

De politie onderzoekt de zaak al sinds december 2019, toen meerdere aangiftes binnenkwamen van slachtoffers (vooral mannen tussen de 50 en 75) in onder meer Apeldoorn en Twello. In maart van dit jaar meldde zich een man uit Dronten bij de politie met een soortgelijk verhaal.

In alle zaken speelde gay chatroom Bullchat een rol. Nadat een afspraak was gemaakt bij de slachtoffers thuis dwongen meerdere daders hen hun bankgegevens af te staan, zodat er met de pinpas geld kon worden gehaald. ‘Afdreiging’, noemt de politie dat. Ook werden de huizen van de slachtoffers doorzocht. Over de buit die dat heeft opgeleverd, is niets bekendgemaakt. 

Meer aanhoudingen?

De 30-jarige Arnhemmer die is aangehouden wordt verdacht van betrokkenheid bij de reeks incidenten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit: ‘Het onderzoek is nog in volle gang’.

Als twee hetero’s hand in hand over straat lopen kijkt niemand daar van op. Maar hoe zit dat met twee homo’s? Roel vraagt mensen op straat wat zij hiervan vinden.