Bewoner (27) betrapt inbreker en wordt neergestoken, dader ontkomt

VideoEen 27-jarige man is vanochtend in Apeldoorn neergestoken toen hij een inbreker betrapte. Hij raakte daardoor zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De vermoedelijk zo rond de 1 meter 95 lange dader is ontkomen. 

De man zag even voor half vijf vanochtend vanuit zijn woning dat iemand probeerde in te breken in de auto van zijn vriendin. Hij liet het er niet bij zitten en ging achter die persoon aan. Vijftig meter verderop werd hij volgens de politie neergestoken. Ernstig gewond moest hij per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. 

Dader

Met rood-witte linten zette de politie een deel van de straat af voor onderzoek. De dader is nog niet aangehouden. Het gaat vermoedelijk om een vrij lange man, van zo'n 1 meter 95. Hij droeg een zwart bomberjack, een trui met capuchon en een trainingsbroek met strepen. De politie roept getuigen op zich te melden.  

Volledig scherm
Politie doet onderzoek naar de steekpartij in Apeldoorn. © Pim Velthuizen
  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”