Bewoner (27) betrapt inbreker en wordt neergestoken, dader ontkomt

VideoEen 27-jarige man is vanochtend in Apeldoorn neergestoken toen hij een inbreker betrapte. Hij raakte daardoor zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De vermoedelijk zo rond de 1 meter 95 lange dader is ontkomen. 

De man zag even voor half vijf vanochtend vanuit zijn woning dat iemand probeerde in te breken in de auto van zijn vriendin. Hij liet het er niet bij zitten en ging achter die persoon aan. Vijftig meter verderop werd hij volgens de politie neergestoken. Ernstig gewond moest hij per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. 

Dader

Met rood-witte linten zette de politie een deel van de straat af voor onderzoek. De dader is nog niet aangehouden. Het gaat vermoedelijk om een vrij lange man, van zo'n 1 meter 95. Hij droeg een zwart bomberjack, een trui met capuchon en een trainingsbroek met strepen. De politie roept getuigen op zich te melden.  

Volledig scherm
Politie doet onderzoek naar de steekpartij in Apeldoorn. © Pim Velthuizen
  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”