Volledig scherm
© Google Street View

‘Beveiliger winkelcentrum verkrachtte vermeende winkeldief (15)’

Een 34-jarige beveiliger uit Den Haag van winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn wordt verdacht van het verkrachten van een 15-jarig meisje. Ook zij zou werkzaam zijn bij het winkelcentrum. De zaak komt dinsdag voor de Haagse rechter.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde de man het slachtoffer van winkeldiefstal en wilde hij haar hierover na werktijd op kantoor spreken. De beveiliger zou hebben gezegd dat hij ‘anders de politie zou inschakelen en ervoor zou zorgen dat zij haar baan zou kwijtraken’.

Volgens de aanklacht zou de man de deur van het kantoor op slot hebben gedaan. Hierna zou hij het meisje hebben opgedragen hem een massage te geven, anders ‘zou een toegangsverbod tot het winkelcentrum volgen’.

Leeftijdsverschil

Vanaf dat moment heeft de man volgens het OM het meisje betast, gezoend en aan haar haren naar de wc getrokken, waar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden. De officier rekent hem, naast verkrachting, ook aan dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie als beveiliger en het overwicht dat hij heeft gehad op het meisje vanwege het leeftijdsverschil.

Advocaat Eline van Egmond kan nog niet reageren op de aanklacht. ,,Dat moet ik eerst met cliënt bespreken.” In de rechtbank gaat het dinsdag om een voorbereidende zitting. De rechtszaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Of haar cliënt in afwachting van de zaak vastzit, kan Van Egmond ook niet zeggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement