Beter zomerweer dient zich aan, maar wel pas eind augustus

Zomerjassen, regenjassen, een extra vestje in de tas. De laatste dagen was het zeker geen overbodige luxe want warm was het niet in Nederland. Gelukkig is er hoop. Het warmt langzaam op en het blijft vaker droog. Dat blijkt uit de maandverwachting van Weerplaza.

Vooral in de laatste dagen van augustus is de kans op een hogere gemiddelde temperatuur in ons land groter, meldt Diana Woei van Weerplaza. ,,Ook blijft het vaker droog. Maar, tot en met 25 augustus blijft het veelal te koel voor de tijd van het jaar.” Nog even geduld dus voordat de zomerjas weer thuis kan blijven. Wel wordt het vanaf 19 augustus al weer wat droger dan nu het geval is. 

Vandaag ziet het er ook niet slecht uit. De zon schijnt geregeld en is het voorlopig droog. Het wordt 19 tot 22 graden. Later vanmiddag raakt het bewolkt vanuit het zuidwesten, ‘s avonds gevolgd door regen. 

Volledig scherm
Festivalbezoekers schuilen voor de regen. © ANP Kippa

Vannacht blijft het regenachtig en de zuidwestenwind neemt flink toe. Morgen overdag breekt geleidelijk de zon weer door. Er trekken wel (flinke) buien over het land, met kans op onweer en windstoten tot 60 kilometer per uur. Het wordt morgen 19 tot 22 graden, voorspelt Weerplaza.

Vrijdag overdag blijft het droog en schijnt de zon van tijd tot tijd. Er staat een matige zuidwestenwind en het wordt in de middag ongeveer 20 graden, een prima temperatuur voor mensen die bijvoorbeeld naar een festival gaan. De avond verloopt met vrijwel droge condities, een buitje kan later in de avond wel overtrekken. De temperatuur ligt in de avond rond 17 graden en dan is een jasje wel comfortabel.