Volledig scherm
De politie schrijft bekeuringen uit. © FPMB Erik Haverhals

Bestuurders hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk op A58: 'Respectloos'

Tientallen bestuurders die zich vanochtend onbeschoft hebben gedragen na een ongeval op de A58 bij Gilze kunnen een bekeuring verwachten. Dat meldt de politie.

,,Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnames van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op de plaats van het ongeval. Zelfs tijdens het reanimeren van één van de slachtoffers”, aldus de politie. ,,Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt, maar je loopt ook in de weg en zorgt voor woede bij omstanders en de hulpverleners.”

Enkele bestuurders hebben een rood kruis genegeerd. Ook waren er weggebruikers op de andere rijbaan die al rijdend aan het filmen waren. Eén van hen zette zijn voertuig midden op de snelweg stil om een ‘mooi’ filmpje te kunnen maken. Het had weinig gescheeld of een vrachtwagen was daardoor achterop een personenauto geklapt.

De politie heeft zoveel mogelijk kentekens genoteerd en tientallen bestuurders kunnen rekenen op flinke bekeuringen.

Ongeluk 

Bij het ongeluk waren drie voertuigen betrokken. Een man kwam om. Een andere man en vrouw raakten gewond. De weg was de hele ochtend en voormiddag dicht, maar ging rond 15.00 uur weer open.

Bekijk hier beelden van de hulpdiensten ter plaatse: 

Volledig scherm
Ongeluk op A58. © Jack Brekelmans/Persburo BMS