Ben Groenendijk laat het enige fotootje zien dat hij heeft van zijn 14 jaar jongere halfzus Renée Hartevelt, die door Issei Sagawa (inzet) is vermoord, in stukken is gesneden en opgegeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Groenendijk laat het enige fotootje zien dat hij heeft van zijn 14 jaar jongere halfzus Renée Hartevelt, die door Issei Sagawa (inzet) is vermoord, in stukken is gesneden en opgegeten. © Marlies Wessels

Bens halfzus Renée werd opgegeten door deze week overleden kannibaal: ‘Gevoel dat hij werd beschermd’

kobe kannibaalDe Japanner die in 1981 de wereld schokte met de moord, verkrachting én het opeten van de Nederlandse studente Renée Hartevelt (24) in Parijs, is overleden. Nabestaande en halfbroer Ben Groenendijk (81) uit Heemstede reageert opgelucht. ,,De wereld is weer ietsje beter geworden.”

 1. Als ze de Rolex om haar pols zien, volgen overvallers Desiree naar haar woning en slaan ze toe
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Als ze de Rolex om haar pols zien, volgen overval­lers Desiree naar haar woning en slaan ze toe

  Daar zitten ze dan. In hun eigen woning, die inmiddels op een Fort Knox lijkt. Camera’s, beveiligingssystemen, dubbele sloten... En toch regeert bij Jacco en Desiree de angst. Dit is allemaal de schuld van twee piepjonge inbrekers, die erfstukken en dure horloges meenamen. ,,Zelfs als het lekker weer is en ik eigenlijk in de tuin wil zitten, ga ik naar binnen als het donker wordt.”
 1. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

  Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

  Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”