ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Ben je een aso als je geen coronaprik wilt? ‘Ik word door vrienden voor gek versleten’

Ben je niet solidair als je het coronavaccin weigert? De keuze voor wel of geen prik levert in families en vriendenclubs verhitte gesprekken op. ,,De druk is enorm. Elke dag hoor ik: heb je de prik al?’’

3 reacties

 • Marita Prooijen

  2 maanden geleden
  Erg jammer dat mensen elkaar niet laten 'zijn' en meningen opdringen, zowel pro als anti. Iedereen beslist over zijn of haar eigen lijf en wat hij daar wel of niet in stopt. Wil jij een prik halen, prima, moet je doen, jouw keuze. Wil je dit niet, ook helemaal goed! Ga elkaar hier niet om veroordelen, buitensluiten of proberen overtuigen. Ieders keuze.
 • Ineke van der Horst

  2 maanden geleden
  Ik ben 68 jaar en wil geen vaccin. Het gaat me te snel, dus ik wacht het allemaal af. Waar ik me aan stoor is de vrijbrief die pro vaxxers denken te hebben om je een grote bek te geven en je agressief afsnauwen. Mensen waar je normaal goed mee omging. Ik heb heel veel gelezen over de vaccins. Dus ook berichten van artsen die niet staan te juichen voor de vaccinatiedrift. Ik verbaas me om gemak waarmee mensen zich laten inenten. Diezelfde mensen zouden geen broodrooster zonder garantie kopen!!
 • Willem Sterk

  2 maanden geleden
  Ik ben 67 jaar en heb ziekte van Lyme. Ondanks gewrichtspijn kan ik hier goed mee leven. Ik weiger vaccinatie tegen Covid omdat ik niet meega in de angstpsychose die er ontstaan is. ik vind namelijk dat de collectieve angst die mensen aangepraat wordt uiteindelijk dodelijker zal zijn dan Covid. Natuurlijk denk ik wel eens dat ik het ook kan krijgen, maar als dat zo is, zal ik er mee leven of eraan dood gaan. Voor nu vertrouw ik erop dat mijn lichaam en geest met Covid weet te dealen.