In de polonaise op de Markt in Eindhoven, voor carnaval 2020 écht aftrapt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de polonaise op de Markt in Eindhoven, voor carnaval 2020 écht aftrapt. © Koen Verheijden

Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?

Carnaval 2020De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?

De vrijdagmiddag voor carnaval verloopt voor veel ‘exportbrabo’s’ (die wij bij uitstek zijn) volgens hetzelfde patroon. Compleet uitgedost staan we met onze weekendtas vol rommel en schone sokken te wachten op de trein naar het zuiden. De werkmail staat uit, de deur in Amsterdam hebben we achter ons dichtgetrokken. Zoals Theo Maassen ooit zei: het enige goede uit Amsterdam is de trein naar Eindhoven. En daar zijn Bonne uit Waalre en Loudi uit Eindhoven het een paar dagen per jaar hartgrondig mee eens. 

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territorium uit

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: wolven op de Noord-Veluwe breiden territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’