null

null

Beet! Goudvis als aas levert paashengelaar vette prent op

Tweede Paasdag kent voor een sportvisser uit het Limburgse Weert een duur begin. Met Koningsdag voor de deur had de man zijn visuitje een feestelijke tintje gegeven door knaloranje goudvissen aan zijn lijntje te haken. Dat mag dus niet, werd hem door controlerende agenten te verstaan gegeven. 

Volledig scherm
'Dat mag dus niet', werd de visser te verstaan gegeven. © Facebook/Politie Weert-Nederweert

,,Deze ochtend controleerden wij een visser’’, begint het bericht op de Facebookpagina van de politie Weert-Nederweert. ‘s Mans dobbertjes gingen ‘vrolijk rond’, waarop de agenten de visser vroegen zijn hengels te lichten. Naar het bleek, gebruikte de man levende goudvissen als aas. 

Wat hem op het eerste proces verbaal kwam te staan en daarmee een vette prent. Vissen met levend aas is al sinds augustus 1998 bij wet verboden in Nederland. Een foto van een van de aangehaakte goudvissen kan op veel commentaar rekenen. ,,Een pot pieren is goedkoper dan een lading goudvissen’’, klinkt het.

Daarnaast beschikte de paashengelaar ook niet over een geldige visvergunning, wat hem bekeuring nummer twee opleverde voor vissen ‘buiten het gesloten seizoen voor snoekbaars en snoek’. In totaal kwam zijn paasbezigheid de visser op 475 euro te staan. ,,De goudvissen zijn overigens nog in leven’’, laat de politie nog weten.