Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van Bokhoven verloor haar zoon Daniël aan een meningokokken-infectie. © Dave Hendriks/fotomeulenhof

'Bang voor een prikje? Schaam je'

MeningokokkenNiet alle jongeren laten zich inenten tegen meningokokken. Tot ontsteltenis van Wil en Yvonne van Bokhoven die hun zoon verloren.

Dit moest hét jaar worden voor Daniël van Bokhoven, bijgenaamd Bokkie. In 2019 zou de Eindhovenaar 21 jaar worden, afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en de eerste stappen zetten op weg naar zijn droombaan: voetbaljournalist. Maar een piepklein organisme, een meningokokken-bacterie type W, maakte in een klap aan alles een einde. Daniël stierf op 30 augustus 2018, nog maar 20 jaar oud, na zes dagen op de intensive care van het Catharina Ziekenhuis.

  1. Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Een bewogen middag voor een groepje achtbaanfanaten in de Efteling. Door een technische storing kwamen zij op het allerhoogste punt van Baron 1898 vast te zitten. Dat gebeurde vlak voor het punt waar de divecoaster een vrije val naar beneden maakt. Pas na een uur konden de bezoekers veilig geëvacueerd worden. Het komt zelden voor dat bezoekers zo lang en op zulke hoogte in een attractie vast blijven zitten.