Volledig scherm
Henk Bleker met zijn vriendin Barbara Rijlaarsdam. © AD/Jacqueline de Haas

Babygeluk voor oud CDA-er Henk Bleker (63) en Barbara (32)

Oud-staatssecretaris Henk Bleker is voor de vierde keer vader geworden. Zijn vrouw Barbara Bleker is bevallen van een dochtertje, Janna. Het meisje, dat enkele weken te vroeg is geboren, ligt nog in het ziekenhuis maar maakt het goed.

Henk Bleker en Barbara Rijlaarsdam trouwde in 2015. De twee kennen elkaar van een landbouwbeurs in Duitsland, waar Bleker aanwezig was als politicus en Rijlaarsdam als journaliste voor NRC. De vonk sloeg over tijdens een interview. Janna is het vierde kindje voor Henk. Uit een eerder huwelijk heeft hij twee zoons (30 en 32) en een dochter (20). 

Over het leeftijdsverschil van 32 jaar stelde Bleker in 2012: ,,Liefde gaat niet om leeftijd, opleiding, etniciteit of wat dan ook. Het gaat erom wat mensen met elkaar hebben. En daar kun je geen oordeel over geven als je hen niet kent.''

'Fantastisch'

Volgens De Telegraaf is de kleine Bleker gezond, maar niet sterk genoeg om al naar huis te gaan. ,,We hadden haar eigenlijk pas rond de verkiezingen verwacht. Janna is enkele weken te vroeg geboren. Barbara heeft het fantastisch gedaan. Ik heb nu nog meer respect voor vrouwen", vertelt de trotse vader tegen De Telegraaf.  

De kleine spruit sterkt op dit moment aan in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag, voordat ze met haar ouders naar huis mag. 

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.