Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Arts op de ic doet verslag: ‘Twee patiënten verlost van corona: híer werken we zo hard voor’

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 10: ‘Twee patiënten mogen uit isolatie’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug. 

,,Een lichtpuntje in deze surrealistische tijd: de twee patiënten die het langst op onze afdeling liggen, zijn coronavrij verklaard. Het deed psychologisch veel met mij en mijn collega’s. Steeds zien we nieuwe, zieke mensen binnenkomen. Maken we ons zorgen over het aantal bedden. Nu weten we: híer werken we zo hard voor. Het is ook fijn om dit nieuws aan de familie te vertellen. Ze zijn opgelucht, en blij dat ze hun familielid weer mogen zien.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.