Volledig scherm
PREMIUM
Op de Kuinderweg (N351) in het buitengebied bij Luttelgeest en Kuinre heeft zaterdagavond rond 19.45 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. © GinoPress B.V.

Anko (64) was vanuit zijn tractor getuige van een drama: ‘Auto zat opeens naast me’

Anko Holstein (64) wilde zaterdagavond nog even een stuk land omploegen. Op weg daarnaartoe zag hij vanuit zijn tractor hoe het vreselijk misging met een auto die hem inhaalde op de Kuinderweg tussen Kuinre en Emmeloord. Twee inzittenden van 82 en 78 jaar kwamen om het leven.

,,Er zat opeens een auto naast me die in de linkerberm kwam, een paar bomen schampte en toen frontaal op een boom botste.” Hoe het ongeval op de provinciale weg kon gebeuren, weet de eigenaar van Maatschap Holstein uit Luttelgeest niet. Hij zette direct zijn tractor aan de kant om te kijken bij de inzittenden. ,,Dat zag er niet goed uit. Je krijgt zo ongeveer de schrik van je leven. Dat er twee mensen overleden zijn, is echt heel triest.”

  1. Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

    Rechter: ‘Vervolging IS-verdachte stopzetten als terughalen te lang duurt’

    De vervolging van Syriëgangster Ilham B. uit Gouda moet worden stopgezet als het ministerie van Justitie niet kan aantonen dat het zich inspant om de vrouw terug te halen naar Nederland. Dat stelt de rechtbank Rotterdam vanmiddag. Daarmee zouden B. en tientallen andere Nederlandse jihadisten mogelijk hun straf ontlopen als ze ooit terugkomen naar Nederland, aangezien ze niet twee keer voor hetzelfde feit kunnen worden vervolgd.