Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Als prins Harry onze Constantijn ziet, laat hij zich meteen adopteren door Beatrix

columnNynke de Jong schrijft vier keer per week over wat haar bezighoudt.

De vete tussen het Engelse koninklijk huis en de roddelbladen is een nieuwe fase ingegaan. Prins Harry en zijn vrouw Meghan vertelden in een interview hoe zij lijden onder de druk van de klikkende fotografen om hen heen. Harry heeft zelfs al een paar bladen aangeklaagd omdat het erop lijkt dat ze zijn telefoon hebben gehackt, en omdat ze een privébrief van Markle aan haar vader hebben gepubliceerd.

Maar is die aanklacht slim? Het lijkt me een onmogelijk dilemma: laat je alles over je heen komen, dan lijkt het alsof je hun werkwijze hebt geaccepteerd. Je moet stil blijven zitten als je geschoren wordt, maar hoe moet het voelen als je je hele leven lang zo stil moet zitten?

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.