Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Als prins Harry onze Constantijn ziet, laat hij zich meteen adopteren door Beatrix

columnNynke de Jong schrijft vier keer per week over wat haar bezighoudt.

De vete tussen het Engelse koninklijk huis en de roddelbladen is een nieuwe fase ingegaan. Prins Harry en zijn vrouw Meghan vertelden in een interview hoe zij lijden onder de druk van de klikkende fotografen om hen heen. Harry heeft zelfs al een paar bladen aangeklaagd omdat het erop lijkt dat ze zijn telefoon hebben gehackt, en omdat ze een privébrief van Markle aan haar vader hebben gepubliceerd.

Maar is die aanklacht slim? Het lijkt me een onmogelijk dilemma: laat je alles over je heen komen, dan lijkt het alsof je hun werkwijze hebt geaccepteerd. Je moet stil blijven zitten als je geschoren wordt, maar hoe moet het voelen als je je hele leven lang zo stil moet zitten?

  1. LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’
    PREMIUM

    LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’

    Demonstranten voor en tegen zwarte piet lieten vandaag luidkeels van zich horen tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Bosch en zorgden voor een grimmige sfeer. Pro-pietengroepen scandeerden ‘Schaam je kapot!’ naar het Kick Out Zwarte Piet-vak en er werden rookbommen gegooid. In de Brabantse hoofdstad zijn een paar honderd agenten op de been, onder wie leden van de Mobiele Eenheid. Er is één aanhouding verricht toen iemand een steen naar een politiebus gooide