Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Als de muis in huis is...dit zijn de beste muizenvallen

Voor jou getestTrek je ’s ochtends een keukenlade open, liggen er van die zwarte keutels in! Muizen in huis, hygiënisch is het niet. Hoe vang je ze het best, of hoe voorkom je dat ze überhaupt je huis binnendringen?

Jarenlang trippelde in mijn oude stadswoning slechts heel soms een muisje voorbij. Totdat laatst duidelijk werd dat mijn voormalige bovenburen niet veel ophadden met hygiëne en de verbouwing door de nieuwe eigenaar een karavaan aan knaagdieren op de vlucht bracht.

Ik ben niet de enige met overlast, verzekert de Haagse stadsecoloog Esther Vogelaar me. Door heel Nederland wemelt het in kelders, kruipruimtes en keukenkastjes van de muizen. ,,Ze hebben ooit ontdekt dat de voeding, warmte en beschutting in onze huizen ideale overlevingskansen biedt.’’

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.