Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

‘Aboutaleb stak stokje voor doorverkoop omstreden schoolgebouw’

De orthodox-islamitische stichting Al Nour is fors het schip ingegaan bij de mislukte verkoop van een omstreden schoolgebouw in Rotterdam. De stichting moet een half miljoen euro schadevergoeding betalen, en zegt dat dat komt door een ingreep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Een reconstructie.

Het bewuste schoolgebouw, een voormalig roc-pand in Rotterdam-Zuid, is in 2016 onderwerp van een landelijke rel, als blijkt dat Al Nour het gekocht heeft. De vrees is dat er een salafistische school in het pand aan de Ploegstraat gevestigd wordt, iets wat Al Nour bestrijdt. Toch is de onrust groot. ,,Het salafisme maakt de geesten van onze jongeren rijp om zich bij IS aan te sluiten”, zegt Achmed Marcouch, dan nog PvdA-Kamerlid.

  1. Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Efteling-bezoekers uur lang (!) bovenin vast in Baron 1898: 'Ik ga hier nooit meer in’

    Een bewogen middag voor een groepje achtbaanfanaten in de Efteling. Door een technische storing kwamen zij op het allerhoogste punt van Baron 1898 vast te zitten. Dat gebeurde vlak voor het punt waar de divecoaster een vrije val naar beneden maakt. Pas na een uur konden de bezoekers veilig geëvacueerd worden. Het komt zelden voor dat bezoekers zo lang en op zulke hoogte in een attractie vast blijven zitten.