Volledig scherm
Het bedrijf in Winterswijk waar donderdagochtend ruim 900 dode varkens zijn aangetroffen. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

900 dode varkens gevonden in schuur in Winterswijk

In een schuur in Winterswijk zijn vanmorgen 900 dode varkens gevonden. De politie vond de dieren na een melding. Het is nog niet bekend of er iemand is aangehouden. 

De varkens worden op dit moment geruimd. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.

De politie heeft zich teruggetrokken uit het onderzoek en NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) neemt het technische en strafrechtelijke onderzoek over. Wel is ze in de de buurt om de situatie in de gaten te houden. 

Het NVWA meldt dat er nog geen zicht is op de duur van het onderzoek. ,,Het is niet iets wat je binnen een kwartier afrond. Het moet heel precies gebeuren’’, vertelt de woordvoerder. Wat er in de schuur heeft afgespeeld kan dus later vandaag bekend worden, maar kan ook nog enkele dagen of weken op zich wachten. 

  1. Wegverkeer veroorzaakt 17 procent CO2-uitstoot

    Wegverkeer veroor­zaakt 17 procent CO2-uit­stoot

    Het wegverkeer heeft vorig jaar 17 procent van de emissie van kooldioxide (CO2) in Nederland veroorzaakt. Kooldioxide is een broeikasgas dat ontstaat bij de verbranding van de koolstof in brandstoffen. De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer lag vorig jaar 2 procent hoger dan in 2017. Vergeleken met bijvoorbeeld 1990 is de uitstoot met ruim 28 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het wegverkeer in 2018.